16 images oval

2019 - παρουσίαση ταινίας 'Ικέτιδες"

provoli iketides

 

 

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, η Β' τάξη του Γυμνασίου μας παρακολούθησε σε ένα διδακτικό δίωρο την ταινία “Ικέτιδες του χθες, του σήμερα Ικέτες”.

Η ταινία είναι μία δημιουργία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, με τη συμμετοχή 28 μαθητών και προσφύγων από τη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας.

 

iketides

 

Προσκεκλημένοι του σχολείου μας ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Μπακάλης και η υπεύθυνη καθηγήτρια Τζένη Σιούτη, που μετά την προβολή, μιλήσαν στους μαθητές μας, για το εγχείρημα και τις δυσκολίες της δημιουργίας μίας ταινίας από μαθητές.

Η ταινία μικρού μήκους υποστηρίχθηκε από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Ηλιούπολης και διακρίθηκε στο 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του διακρατικού μαθητικού προγράμματος EUFORIA αποσπώντας το βραβείο «Καλλιτεχνικής Επίτευξης», ενώ προβλήθηκε και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι δημιουργοί της ταινίας, με οδηγό τους στίχους του Αισχύλου μιλούν για το δράμα της σημερινής προσφυγιάς, στοχεύοντας στην άμβλυνση των προκαταλήψεων και των στερεοτυπικών προσεγγίσεων του «άλλου», καταδεικνύοντας την ανάγκη μιας προοδευτικής στάσης ζωής, σε μια κοινωνία πλουραλισμού, αποδοχής και δημιουργίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ekp tv

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

fingers

ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ