16 images oval

Announcements Touched Up

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

3ήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης

Κατά το διάστημα 27/3/2024 με 29/3/2024 πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης του σχολείου μας σε Πόρτο Χέλι - Σπέτσες.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Δρομολόγια Λεωφορείων

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

1. Όλυμπος – Φέριζα- Δροσιά – Λέωφ. Καραμανλή – Γήπεδο Σαρωνικού – 1ο Δημοτικό Αναβύσσου – Περιφερειακή Αναβύσσου - Νεκροταφείου – Σχολείο (Saronic Tours-Αντωνίου)
Έναρξη δρομολογίου 07:40

2. Βλάχικα – Φούρνος Καραγιώργου- EUROBANK – Πλατεία Σαρωνίδας – Παραλιακή – Ξενοδοχείο Καλυψώ – Άγιος Νικόλαος – Παιδική χαρά – Ξενοδοχείο ALEXANDER – Ηλέκτρας – Αλυκές – Κούρος CLUB Aναβύσσου – Σχολείο
(Saronic Tours-Αντωνίου)
Έναρξη δρομολογίου 07:15

3. Θυμάρι : Αγ. Φωτεινή – Λεωφ. Αγίας Φωτεινής (5 στάσεις) – Λεωφ. Αθηνών Σουνίου – Λεωφ. Καραμανλή – Σχολείο. (Saronic Tours-Αντωνίου)
Έναρξη δρομολογίου 07:20

4. Συντερίνα – Λεωφ. Λαυρίου – 114η Οδός – 1η Οδός- Βρυουλών – Κύπρου – Αγ. Γεωργίου – Βενέζη – Μικράς Ασίας – Λεωφ. Καραμανλή – Σχολείο. (Στεφανάκης)
Έναρξη δρομολογίου 07:35.

5. Λεωφ. Αθηνών Σουνίου – Θυμάρι – Λεωφ. Αθηνών Σουνίου – Πλατεία Παλαιάς Φώκαιας- ΟΤΕ Αναβύσσου – Β. Γεωργίου- Δημοσθένους – Περικλέους – Σχολείο.
(Saronic Tours-Αντωνίου)
Έναρξη δρομολογίου 07:50.

6. Πλατεία Παλαιάς Φώκαιας – Βασιλόπουλος Αναβύσσου- Περιφερειακή – Σχολείο.
(Saronic Tours-Αντωνίου)
Έναρξη δρομολογίου 07:50

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Saronic Tours 2299069727

Στεφανάκης 2109425139

Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών

endosxoliki epimorfosi 2024

Στο Γυμνάσιο Αναβύσσου έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω επιμορφώσεις:

1) «Ψυχική ανθεκτικότητα εκπαιδευτικού: Προκλήσεις και προσκλήσεις» την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Τσίτσα (Επίκουρος Καθηγητής Χαροκοπείου Παν/μίου).

2) «Παραβατικότητα ανηλίκων στο σχολικό περιβάλλον / Νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί η Εισαγγελία ανηλίκων» την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2024 με εισηγητή τον κ. Μόσχο (επί σειρά ετών συνήγορος του παιδιού).

Επόμενες προγραμματιζόμενες επιμορφώσεις:
«Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα». Εισηγητής Επ. Καθηγητής κ. Τσίτσας. Πιθανή ημερομηνία 11.03.2024
«Βασικά εργαλεία και μέσα διαφοροποίησης της διδασκαλίας». Εισηγήτρια κ. Κουτρούμπα. Πιθανή ημερομηνία 26.03.2024
«Δράσεις eTwinning». Εισηγητής κ. Ρονιώτης (ΠΕ03 εκπαιδευτικός ΓΜΣ Αναβύσσου). Πιθανή ημερομηνία τον Απρίλιο.

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω των εποχικών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

 

Ενισχυτική Διδασκαλία - αλλαγή προγράμματος

Έγινε αλλαγή στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων (Λαγονήσι) και μόνο για την Α τάξη Γυμνασίου.

 

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας θα ξεκινούν στις 14:00.

Την Δευτέρα θα γίνονται τρεις διδακτικές ώρες (14:00 με 16:30) για το μάθημα των μαθηματικών.

Την Τετάρτη θα γίνονται πέντε διδακτικές ώρες (14:00 με 17:30) για τα μαθήματα Αρχαία, Νέα.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων (22910-79319).

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19, για το σχολικό έτος 2023- 2024

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω του COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

 

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού

Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

➢ Τακτικό πλύσιμο των χεριών

• Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)

• Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος - Το γεύμα - Τη χρήση της τουαλέτας

• Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

• Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

➢ Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.

➢ Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).

➢ Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων.  

➢ Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

➢ Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

➢ Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

➢ Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων). 

Ενισχυτική Διδασκαλία 2023-24

Η ενισχυτική Διδασκαλία για την σχολική χρονιά 2023-24 θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου 2024 και θα πραγματοποιείται στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων (Λαγονήσι) και μόνο για την Α τάξη Γυμνασίου για τα μαθήματα: Αρχαία, Νέα, Μαθηματικά.

Δεν θα πραγματοποιηθεί ενισχυτική διδασκαλία για την Β και την Γ τάξη στην περιοχή μας.

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας θα ξεκινούν στις 14:00.

Την Δευτέρα θα γίνονται πέντε διδακτικές ώρες (14:00 με 17:30) για τα μαθήματα Αρχαία, Νέα.

Την Τετάρτη θα γίνονται τρεις διδακτικές ώρες (14:00 με 16:30) για το μάθημα των μαθηματικών.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων (22910-79319).

Υπεύθυνη Δήλωση για προφορική εξέταση

Σας ενημερώνουμε ότι οι Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών/τριών που δικαιούνται και προφορικής εξέτασης (εκτός από γραπτή) βάσει γνωμάτευσης ΚΕΔΑΣΥ πρέπει να προσέλθουν στο Σχολείο και να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι συναινούν (συμφωνούν) να εξετάζεται το παιδί τους και προφορικά.

Εναλλακτικά μπορούν να στείλουν την Υπεύθυνη Δήλωση στο κεντρικό mail του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να κατεβάσετε την Υπεύθυνη Δήλωση από εδώ:

Υπεύθυνη Δήλωση

Γιορτή 17ης Νοέμβρη

Tην Παρασκευή 17/11/2023 η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Αναβύσσου παρουσίασε θεατρικό δρώμενο σχετικό με τα γεγονότα της εποχής.
Για να δείτε αποσπάσματα της γιορτής πατήστε εδώ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ekp tv

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

fingers

ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ